Diensten

Leer meer over wat wij voor u kunnen betekenen

Contact

Ramen en deuren op maat

De ramen en deuren in historische panden zijn door vaklieden met veel zorg en van oersterk materiaal gemaakt. Na vele tientallen en soms zelfs honderden jaren zijn ze soms toch echt aan vervanging toe.

 

AMBACHTELIJK ALS NIEUW

Tegenwoordig komen deuren en ramen kant-en-klaar uit de fabriek. Dat is prima voor nieuwbouw, maar niet voor een historisch of zelfs monumentaal pand. Wij kijken wat we kunnen restaureren. Wat nog goed is, laten we zitten. Wat vervangen moet worden, maken we in originele stijl na.

DUURZAAM HOUT

Vroeger gebruikten huizenbouwers Amerikaans grenen: dat rot niet en is oersterk. Uiteindelijk kunnen de elementen toch hun sporen nalaten. Uit ervaring weten wij dat Oregon pine de beste houtsoort is om kozijnen in authentieke stijl na te maken. Het is een duurzame houtsoort, die uiterlijk heel dichtbij de originele houtsoort komt. U ziet geen verschil.

 

GLASADVIES

U kunt uit vele soorten beglazing kiezen. Wij adviseren u daar graag over: gelaagd of niet, met een coating, vacuüm, gevuld met lucht of een gas*, zonwerend, geluidswerend, zelfs kogelwerend behoort tot de mogelijkheden. Desgewenst kunnen we het effect van ‘getrokken glas’ namaken: de bobbeltjes die in oud glas ontstaan. En ook voor glas-in-lood kunnen we een specialist inschakelen.

*Krypton geeft glas met een dikte van 14 mm dezelfde isolatiewaarde als glas van 22 mm.

Meer informatie vindt u op de pagina Raamisolatie

 

KLASSIEKE DEUREN

In de werkplaats hebben we alle gereedschappen en machines om deuren in oude stijl na te maken: met dezelfde details en elementen, met panelen of glas. We gebruiken voor de renovatie van deuren bij voorkeur ‘oud’ hout. Dat is namelijk uitgewerkt en blijft dus kaarsrecht.

 • Ramen en deuren op maat
 • Schuiframen

  SCHUIFRAMEN VERNIEUWEN: EEN VAK APART

  Schuiframen geven een pand karakter. Helaas sluiten ze op den duur niet meer goed, worden ze dichtgekit of tochten ze te veel doordat er enkelglas inzit. Huiser & De Witt maken uw schuiframen weer als nieuw.

  VEREN IN PLAATS VAN KATROLLE

  Klassieke schuiframen hangen aan katrollen. Als u de oorspronkelijke beglazing laat vervangen door dubbelglas, neemt het gewicht daardoor zoveel toe, dat de katrollen het niet meer aan kunnen. Wij plaatsen niet alleen nieuwe, gelagerde katrollen, maar vervangen ook de gewichten door veren, die het nieuwe gewicht eenvoudig kunnen dragen. Zo kan het oorspronkelijke schuifsysteem behouden blijven. Met borstels en rubbers rondom, maken we de ramen tochtdicht.

  UNIEK SCHUIFRAAMSYSTEEM

  Als het schuifraam vervangen moet worden, adviseren we het schuifraamsysteem van Allwin. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor historische gebouwen. Allwin-schuiframen hebben een door TNO goedgekeurd sluit- en geleidingssysteem, ze voldoen aan de eisen va het Bouwbesluit en zijn inbraakwerend. Tocht, kou, klemmen en breken van touwen zijn verleden tijd. Zo kunt u het uiterlijk van de karakteristieke schuiframen in uw pand behouden, maar geniet u van het gemak en het comfort van nieuwe ramen. Voor we de ramen monteren, voorzien we ze van glas en zorgen we dat ze geschilderd worden.

 • Schuiframen