Een aantal van onze projecten

Onze renovatie- en restauratieprojecten combineren vakmanschap met oog voor detail, waarbij historische schoonheid en moderne duurzaamheid samenkomen. We brengen oude structuren tot leven met respect voor hun oorsprong. Elke transformatie vertelt een verhaal van traditie en innovatie.

Before

Met dit beeld van waar we begonnen, hebben we in onze exclusieve werkruimte de uitdaging aangepakt. Gedreven door onze ervaring en het verlangen naar tevreden klanten, hebben we getransformeerd naar een prachtig resultaat.

After

Dit is het resultaat van creatief werk en vakmanschap, waarin elke stap met zorg en precisie is uitgevoerd. Ons team van ervaren specialisten heeft dit project getransformeerd tot een prachtig eindresultaat. Met trots presenteren we deze 'after' als een testament van onze toewijding aan kwaliteit en esthetiek.

Charisma

Van buitenaf straalt dit pand een ongeëvenaarde allure uit, die direct in het oog springt en voorbijgangers betovert. De gevel combineert klassieke elegantie met moderne finesse, waarbij zorgvuldig gekozen materialen een harmonieus geheel vormen. Grote ramen zorgen niet alleen voor een overvloed aan natuurlijk licht, maar ook voor een uitnodigende sfeer die nieuwsgierig maakt naar het interieur.
  • Mooi design
  • Snel geplaatst
  • Goede service

Glas

Met oog voor detail behandelen wij ook oud glas, waarbij we de unieke charme en historische waarde van elk stuk behouden en herstellen. Ons vakmanschap garandeert dat elke bewerking met de grootste zorg en precisie wordt uitgevoerd. Of het nu gaat om het restaureren van antieke glas-in-loodramen of het repareren van traditionele ruitjes, we benaderen elk project met dezelfde toewijding en liefde voor het ambacht. Door gebruik te maken van authentieke technieken en hoogwaardige materialen, zorgen we ervoor dat het oude glas niet alleen zijn oorspronkelijke pracht herwint, maar ook duurzaam is voor de toekomst. Uw historische glaswerk is bij ons in vertrouwde handen, waar het met respect voor zijn verleden en oog voor zijn toekomst behandeld wordt.
  • Oog voor detail
  • Historisch design
  • Jaren ervaring

Meubels

Ook binnen in het huis kunnen wij prachtige houten kasten en meubelstukken op maat maken. Ons vakmanschap komt tot uiting in elk detail, van de selectie van de beste houtsoorten tot de afwerking met hoogwaardige lakken en oliën. Wij creëren unieke en functionele meubels die naadloos aansluiten bij de stijl en sfeer van uw interieur.

Werkwijze bij het plaatsen van glas in oude woningen en monumenten

Ons motto

Respect voor kwaliteit en historie. Daarom werken we op deze manier, want volgens ons is er geen betere methode. Uw investering in goed isolerend glas verdient een raam of deur in uitstekende staat. Huiser & de Witt is niet een glaszetters bedrijf wij zijn een restauratie bedrijf daar zit wel degelijk een verschil in.

1: Inmeten en Offerte

Onze eerste stap is een nauwkeurige inmeting van uw ramen en deuren. Op basis hiervan stellen we een gedetailleerde offerte op. Na uw goedkeuring wordt het glas besteld en geleverd aan onze werkplaats.

2: Demonteren en Voorbereiden

We maken een afspraak om de ramen en deuren die gedemonteerd kunnen worden uit uw woning te halen. De openingen worden tijdelijk afgedicht met houten platen om uw huis veilig en beschut te houden.

3: Schoonmaken en Restaureren

In onze werkplaats verwijderen we het oude glas en frezen we de glassponningen schoon. De oude ramen worden grondig geschuurd en waar nodig gerepareerd. Alle verbindingen worden zorgvuldig gecontroleerd en hersteld.

4: Vervangen van Onherstelbare Elementen

Als de ramen en deuren in een te slechte staat verkeren om gerestaureerd te worden, maken wij deze na in onze eigen machinale werkplaats. Hierbij gebruiken we dezelfde houtsoorten als het origineel, zoals Oregon pine en eikenhout.

5: Schilderen en Afwerken

De ramen en deuren worden opgehangen in onze spuiterij, waar ze driemaal worden gespoten en tussentijds geschuurd. Vervolgens wordt de buitenzijde eenmaal gegrond.

6: Beglazen

De ramen en deuren worden voorzien van het nieuwe glas. Voor oude huizen en monumenten gebruiken we vaak Renoseal, een vervanger van stopverf die beter presteert bij deze toepassingen.

7: Terugplaatsen en Nazorg

Zodra de ramen en deuren volledig zijn gerestaureerd, geschilderd en beglaasd, plaatsen we ze terug in uw woning. Ze worden daarbij voorzien van tochtweringen en nauwkeurig in de lak afgewerkt. Tegelijkertijd controleren en behandelen we de kozijnen zodat alles in optimale staat wordt teruggeplaatst.

Met deze werkwijze garanderen wij dat uw gevelelementen met zorg en vakmanschap worden behandeld, zodat ze weer jarenlang meegaan en hun historische waarde behouden.
Optimaal Werkklimaat

Door de gevelelementen in onze werkplaats te restaureren, kunnen we in optimale omstandigheden werken, ongeacht het weer, waardoor uw woning schoon en beschermd blijft tijdens het hele proces.

Duurzame Resultaten

Onze grondige restauratie en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat uw ramen en deuren weer jarenlang meegaan, wat bijdraagt aan de structurele integriteit en energie-efficiëntie van uw woning.

Historisch Respect

Onze werkwijze respecteert de historische waarde van uw woning door gebruik te maken van authentieke materialen en technieken, wat de esthetiek en waarde van uw historische pand behoudt.

Gezamenlijke projecten met Robbert Lagerweij

Bij Huiser & de Witt zijn we trots op onze vruchtbare samenwerking met Robbert Lagerweij. Samen hebben we het interieur van meerdere huizen aangepakt, waarbij we onze krachten hebben gebundeld om unieke en stijlvolle woonomgevingen te creëren. Deze projecten weerspiegelen onze gezamenlijke toewijding aan kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid.
Site van Robbert

Raamisolatie

Schuifdeuren op maat

In opdracht van Robbert Lagerweij Interior Design

Vensterbank op maat met kastruimte

In opdracht van Robbert Lagerweij Interior Design

hout maatwerk kozijnen

Vakmanschap

Ons vakmanschap garandeert precisie en aandacht voor elk detail.

Snelle service

We bieden snelle service zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Ervaring

Jarenlange ervaring zorgt voor deskundigheid en betrouwbare resultaten.