Schuiframen

SCHUIFRAMEN VERNIEUWEN: EEN VAK APART

Schuiframen geven een pand karakter. Helaas sluiten ze op den duur niet meer goed, worden ze dichtgekit of tochten ze te veel doordat er enkelglas inzit. Huiser & De Witt maken uw schuiframen weer als nieuw.

 

VEREN IN PLAATS VAN KATROLLE

Klassieke schuiframen hangen aan katrollen. Als u de oorspronkelijke beglazing laat vervangen door dubbelglas, neemt het gewicht daardoor zoveel toe, dat de katrollen het niet meer aan kunnen. Wij plaatsen niet alleen nieuwe, gelagerde katrollen, maar vervangen ook de gewichten door veren, die het nieuwe gewicht eenvoudig kunnen dragen. Zo kan het oorspronkelijke schuifsysteem behouden blijven. Met borstels en rubbers rondom, maken we de ramen tochtdicht.

UNIEK SCHUIFRAAMSYSTEEM

Als het schuifraam vervangen moet worden, adviseren we het schuifraamsysteem van Allwin. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor historische gebouwen. Allwin-schuiframen hebben een door TNO goedgekeurd sluit- en geleidingssysteem, ze voldoen aan de eisen va het Bouwbesluit en zijn inbraakwerend. Tocht, kou, klemmen en breken van touwen zijn verleden tijd. Zo kunt u het uiterlijk van de karakteristieke schuiframen in uw pand behouden, maar geniet u van het gemak en het comfort van nieuwe ramen. Voor we de ramen monteren, voorzien we ze van glas en zorgen we dat ze geschilderd worden.

Leer meer over wat wij voor u kunnen betekenen

Contact